2022-12-06
Hírek


Mit és miért
A legális honlap készítés fogalmáról
Ha valaki egy vállalkozást szeretne indítani és céget szeretne alapítani, az első az, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a világon van, létezik.Arra, hogy szolgáltatásai készen állnak arra, hogy mások igényeit kiszolgálják.
 
Ennek a honlap készítésnek vannak elfogadott és elítélendő formái. Működnek olyan Google irányítási rendszerek, amelyik szabályozzák a keresőoptimalizálást és a honlap készítést is. A webes szabályoktól való eltérés sem elfogadott, ez által szintén fontos az, hogy ezeket kerüljük.
 
Visszatérve a Google-ra, lássuk milyen büntetések léteznek, amelyek elkövetése esetén oldalunk büntetés alá kerül:

  • Elrejtett linkek, szavak, szövegek egy oldalon
  • Olyan betűszín használata, amely a háttérrel azonos
  • Kulcsszóhalmozás egy oldalon belül
  • Fizetett linkek feltüntetése
  • Html tagok nem rendeltetésszerű használata
  • Megtévesztő átirányítások
  • Mást látnak a keresőrobotok és mást a felhasználók

És, hogy mi jár, ha ilyen hibákat követünk el?

Lehet itt szó akár hátrasorolásról (több találattal, vagy teljes hátrasorolással), a pagerank-érték visszavételéről, vagy a legsúlyosabb büntetésként: kizárás az indexből, ami azt jelenti, hogy oldalunkat nem lehet megtalálni a kereső segítségével.

Súlyos szabálysértések esetén a büntetések kombinációja is megvalósulhat, azaz egyszerre több büntetés.

Fontos megjegyeznünk, hogy ma az interneten használt keresőrobotok olyan mérhetetlen munkaerő ráfordítással kifejlesztettek, hogy minden fejtörés és rafináltság segítségével megvalósított ötletet lelepleznek. Ezért kell nagyon odafigyelnünk arra, hogy egy honlap készítésekor minden a szabályok szerint menjen végbe.

Kapcsolódó hírek