2022-12-06
Hírek


A mérhető fejlődés
Avagy a statisztikai programok előnye
Nem is gondolnánk, hogy mindennapi életünkben mekkora szerepet játszik a marketing.Nyitott szemmel járunk, és szinte mindenhol utcát szegélyező plakátokba botlunk akarva-akaratlanul.Folyamatosan alanyaivá válunk a cégek tudatos marketingpolitikájának. Fogalmazhatunk úgy is a marketing egy vállalati tevékenység, ami a vevők érdekében elemzi a piacot és befolyásolja őket.
 
Hogy mire jó egy vállalatnak a statisztikai program? Pontosan a marketingben keresendő a válasz. Fejlesztő gondolatok, ötletek sikerességét „mérhetjük le” statisztikai programok segítségével, amely - lássuk be - bizonyosan jót tesz vállalatunk marketingjének.
 
A statisztikai programok segítségével nyomon követhetjük, ellenőrizhetjük oldalunk látogatóinak minden lépését, s ezzel bizonyosodhatunk meg termékeink, szolgáltatásaink hatékonyságáról. Milyen statisztikai programok állnak rendelkezésünkre?
 
A mai statisztikai programok segítségével folyamatosan ellenőrizhetjük, kik és milyen mértékben látogatják honlapunkat, így a keresőoptimalizálásunk sikerességéről is képet kapunk nap, mint nap.
 
A BBClone például egy ingyenes statisztikai rendszer, melynek segítségével információhoz juthatunk, nem csak a felhasználóinkról, hanem a látogatottságunkról is. BBClone egy PHP-fejlesztői környezetben elkészült program, amit a domain nevünk alatti könyvtárban találunk meg.
 
Napjainkban már magyar nyelven is hozzáférhetünk a csodás, Google alkotói által fejlesztett Google Analytics-hez, így ezt egy igazi újdonságnak, kuriózumnak tekinthetjük. Bizony óriási előrelépés ez a hazai keresőoptimalizálás és keresőmarketing szempontjából.
 
Rengeteg a kiaknázatlan lehetőség. Az egyszerű nyomon követés figyelmen kívül hagyása, olyan lehetőségtől fosztja meg a cégeket, vállalatokat, mely a sikeres előretörés útját biztosítja. Pedig minden rendelkezésükre áll, és legtöbbször ingyen. Én azt mondom - induljunk el a fejlődés útján!
 
Kapcsolódó hírek